Sett ovnen på 190 °C.
Vask potetene og (om nødvendig) kutt potetene på en side for å få en flat og stabil bunn.
Snitt potetene i tynne skiver (Ikke hele veien igjennom).
Åpne potetene forsiktig og legg i en ildfast form.
Pensle og dryss 1 ss olivenolje over potetene. Krydre med 1/8 ts pepper og 1 ts fersk timian.
Stek i ovnen ca. 1 time, til du kan stikke en gaffel igjennom. Potetene skal ikke være for "grøtaktige".
Mens potetene steker i ovnen, varm en stekepanne på middels varme og tilsett 1 ss olivenolje.
Tilsett løk i skiver når oljen er varm. La den steke til løken mykner og skru deretter litt ned på varmen. La løken fortsette å steke til den blir brun og begynner å karamellisere seg, ca. 30-45 minutter.
Når løken er karamellisert, tilsetter du 0,8 dl rosiner, 2 ts pekannøtter, 1/8 ts salt og 1 ts fersk timian.
Topp potetene med løk og rosinblanding ca 15 minutter før de er ferdige og la steke til potetene er klare.
Server umiddelbart.
Procenten av det dagliga värdet baseras på en diet med 2000 kalorier. Dina dagliga värden kan vara högre eller lägre beroende på dina kaloribehov.