preloader
banner

Matoppskrift med Sun-Maid

Hasselbackpoteter med karamellisert løk , pekannøtter og rosiner

  • Förberedelsetid 15 minuter
  • Tillagningstid 45 minuter
  • Portioner 4

Ingredienser

  • 4 søtpoteter
  • 3 ss olivenolje
  • 1/4 ts salt
  • 1/8 ts pepper
  • 2 ts fersk timian
  • 1 liten løk i tynne skiver
  • 0,7 dl Sun-Maid rosiner
  • 3 ss pekannøtter

Gör så här

  • 1

    Sett ovnen på 190 °C.

  • 2

    Vask potetene og (om nødvendig) kutt potetene på en side for å få en flat og stabil bunn.

  • 3

    Snitt potetene i tynne skiver (Ikke hele veien igjennom).

  • 4

    Åpne potetene forsiktig og legg i en ildfast form.

  • 5

    Pensle og dryss 1 ss olivenolje over potetene. Krydre med 1/8 ts pepper og 1 ts fersk timian.

  • 6

    Stek i ovnen ca. 1 time, til du kan stikke en gaffel igjennom. Potetene skal ikke være for "grøtaktige".

  • 7

    Mens potetene steker i ovnen, varm en stekepanne på middels varme og tilsett 1 ss olivenolje.

  • 8

    Tilsett løk i skiver når oljen er varm. La den steke til løken mykner og skru deretter litt ned på varmen. La løken fortsette å steke til den blir brun og begynner å karamellisere seg, ca. 30-45 minutter.

  • 9

    Når løken er karamellisert, tilsetter du 0,8 dl rosiner, 2 ts pekannøtter, 1/8 ts salt og 1 ts fersk timian.

  • 10

    Topp potetene med løk og rosinblanding ca 15 minutter før de er ferdige og la steke til potetene er klare.

  • 11

    Server umiddelbart.

Vis ernæringsinnhold Vis ernæringsinnhold Skjul næringsinnholdet Skjul næringsinnholdet

Næringsinnhold

Per portion

  • Calories from Fat:
% Dagligt Värde*
  • Fat 2g

Procenten av det dagliga värdet baseras på en diet med 2000 kalorier. Dina dagliga värden kan vara högre eller lägre beroende på dina kaloribehov.