preloader
banner

Frokost

Granola med rosiner og epler

  • Förberedelsetid 10 minuter
  • Tillagningstid 20 minuter
  • Portioner 14

Ingredienser

  • 2,5 dl brunt sukker, sammenpresset
  • 80 g smør
  • 0,7 dl honung
  • 1 l havregryn
  • 5 dl rice krispies
  • 4 ts kanel
  • 5 dl mandelflak
  • 5 dl Sun-Maid rosiner
  • 2,5 dl tørket eple

Gör så här

  • 1

    Sett ovnen på 175 °C. Kle to små langpanner med bakepapir eller aluminiumsfolie

  • 2

    VARM opp sukker, smør og honning i en middels stor kjele på middels varme i ca. 5 minutter til smøret har smeltet og sukkeret har løst seg opp.

  • 3

    BLAND havregryn, rice krispies, kanel og mandler i en stor bolle. Hell smørblandingen over havreblandingen og bland godt. Fordel massen i de to langpannene. Sett én midt i ovnen og den andre i øverste del av ovnen.

  • 4

    STEK i 20–25 minutter og rør rundt hvert 10. minutt. La langpannene bytte plass i ovnen helt til massen er ristet.

  • 5

    AVKJØL granolaen i langpannene i 5 minutter, og hell den deretter i en stor bolle.

  • 6

    Tilsett rosiner og epler og avkjøl helt.