Stek bacon i middels varme i en stekepanne. Legg til side.
Legg til side.
Stek paprika og hvitløk i samme stekepanne, bruk 2 ss baconfett til steking og la det steke i 3-4 minutter.
Tilsett cumin; rør i 1 minutt.
Tilsett svarte bønner, kyllingbuljong, salt og pepper.
Kok opp; redusere varmen til middels høy varme og kok i ca. 4 til 5 minutter.
Legg alle ingrediensene i en gryte.
Kok opp.
Tilsett ris og kok i 18 til 20 minutter.
Smak til med krydder underveis.
Smelt smør og kokosolje i en middels stekepanne over middels varme.
Bland bananer, sukker og salt sammen i en stor bolle.
Hell ut blandingen på stekepanne og stek i ca. 2 til 3 minutter.
Hell blandingen over på en bakepapir.
La det avkjøles, og knus deretter med bunnen av en kopp.
Fortsett med de gjenværende kokebanan bitene.
Servering: Legg en stor porsjon ris og bønner i en skål. Topp med kokebanan. strø på hakket kroeinder og smuldret hvitost om ønskelig.