preloader
banner

Bake med Sun-Maid

Rosinbrød

  • Förberedelsetid 10 1/2 Timmar
  • Tillagningstid 1 Timme
  • Portioner 2 brödlimpor

Ingredienser

  • 368g Sun-Maid soltørkede rosiner fra California
  • 7 g gjær
  • 1,2-2,4 dl lunket potetvann (vann som brukes til kokende poteter)
  • 21-22 dl mel
  • 2,4 dl melk
  • 3 ss sukker
  • 1 ss smør
  • 1 ss salt

Gör så här

  • 1

    Bland gjæren inn i lunket potetvannet i en stor bolle. La det stå i 10 minutter for å løses opp.

  • 2

    Rør inn 7 dl mel. Dekk til bollen med et håndkle og la det stå i romtemperatur over natten.

  • 3

    Varm melk i en kjele eller mikrobølgeovn, til små bobler vises på overflaten; tilsett sukker, smør og salt. Kjøl ned til en lunket temperatur.

  • 4

    Bland melk sammen med gjærblandingen. Bland inn 14 dl mel, rør deigen godt (i ca. 10 minutter).

  • 5

    Tilsett rosiner; kna deigen godt nok til den er elastisk og glatt. Legg deretter deigen i en lett oljet bolle. Dekk til med et håndkle og la den heve ved romtemperatur til deigen har doblet seg i størrelsen, omtrent 1 til 1 1/2 time.

  • 6

    Varm ovnen til 175 grader.

  • 7

    Form deigen til to brød. Legg hver av dem inn i smurte brødformer på ca 22x12 cm.

  • 8

    Steki 1 time eller til brødene er gyldenbrune. Kjøl brødene ned i formene i ca. 15 minutter; deretter setter du brødene på en rist for å avkjøle helt. For å få en myk skorpe, børster du toppene med vann og drysser lett med sukker over brødene.